Van Voorst Recording, Lisse

info@vvrecording.nl

Low budget?

Low price!

vraag vrijblijvend offerte voor cd-opname

CD  opname
CD verkoop
Aanbiedingen

Een CD van uw samenzangavond, eigen koor, of van uzelf als musicus?

Bij beperkte oplage worden de CD's gebrand, bij oplage van 300 of meer geperst.

Er zijn vele mogelijkheden. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via telefoon of email.

Hoe verloopt een opname.

Als voorbeeld hier een beschrijving van een opname van een koor

U kiest zelf de locatie waar de CD wordt opgenomen. Veelal kom ik op een repetitieavond luisteren om een indruk te krijgen van het koor.

Op de dag van opname, wordt eerst alle apparatuur opgesteld in de kerk en in de 'studioruimte', als het mogelijk is is dat bv een consistorie of vergaderzaal van de kerk. Dit opzetten en grof inregelen kost ongeveer een uur.

Daarna wordt het koor opgesteld en wordt een aantal stukken gezongen (maximale volume en minimale volume). In de studio wordt op grond van deze stukken de apparatuur fijn ingeregeld. Soms moeten de microfoons een metertje verplaatst worden.

Daarna volgt de eerste proefopname, waarna de dirigent, organist en een aantal koorleden komen luisteren of de opname het koor op de juiste manier weergeeft. Als dat het geval is, begint de eigenlijke opname. Uiterste concentratie en stilte is dan geboden!

Elk stuk wordt minimaal 2 keer opgenomen. Soms echter nog vaker omdat iemand een foutje maakt. Achteraf is het mogelijk met knippen en plakken sommige fouten weg te halen, maar het is altijd het mooist als een stuk in één keer goed op de band komt!

Voor een opname van een cd moet je wel rekenen op ca 7 à 8 uur opnametijd.

Als alles voor het koor achter de rug is, komt voor ons het meeste werk. Luisteren en nog eens luisteren en dan kiezen welke opnamen het beste waren, eventueel knippen en plakken, soms wordt de klank iets verbeterd en, als dat nodig is, galm toegevoegd.

Uiteindelijk ontstaat een proef CD die naar de dirigent wordt opgestuurd. De dirigent, eventueel samen met het bestuur van het koor, beoordeelt de CD. Ondertussen wordt de lay-out van het CD boekje (naar wens met of zonder tekst van de liederen) gemaakt.

Als alles akkoord is, wordt de CD gedupliceerd of geperst. Het duurt dan nog ca twee weken en dan wordt de CD afgeleverd.